Schoenen uit

Middenin 't leven, toostend op het Leven!

totale lockdown

En weer een virus steekt de kop op. Gevaarlijk om zich heen grijpend. Een virus dat zo besmettelijk, heftig en zelfs dodelijk is, dat ik pleit voor een totale lockdown. Een intelligente lockdown is niet genoeg.

Het is een virus dat mensen op meer dan 1,5 meter afstand van elkaar zet. Het isoleert mensen zelfs zonder dat er een lockdown is. Misschien dat het meest heftige wel is dat iedereen drager van dit virus is. Waar je ook komt, je brengt het virus mee en draagt het uit in een wolk van aerosolen. Mocht je je laten testen, dan zal niet alleen blijken dat je het draagt maar ook dat je al gewond bent geraakt door het virus. Een virus dat oud zeer openrijt en nieuwe wonden slaat. En dat laatste maakt dat mensen die geveld zijn door het virus enorm vatbaar blijven voor nieuwe besmettingen.

Als je kijkt naar de statistieken, dan zie je dat het virus ontelbare golven kent. Het blijkt maar hardnekkig uit te roeien. Het lijkt wel alsof we niet in de achteruitkijkspiegel durven te kijken om onze richting bij te stellen.

Mondkapjes en maatregelen helpen niet. Ze bestrijden de buitenkant van het virus. Het opbouwen van groepsimmuniteit blijkt ook niet de oplossing. Er zijn groepen mensen die dat hebben opgebouwd en die immuun zijn geworden voor de pijn en het lijden van de mensen die geveld zijn door het virus.

Een totale lockdown totdat dit virus door de plee is gespoeld. Daarvoor moet je wel eerst iets opgeven…of overgeven zo je wilt. Dat betekent niet langer met de vinger naar anderen wijzen, maar naar jezelf om een diepgeworteld probleem naar boven te laten komen. Ontdek het virus door in de achteruitkijkspiegel te kijken naar ons verleden, naar de feiten. En draai hem dan naar jezelf en ontdek dat jij en ik elke dag mensen isoleren. Isoleren om gedrag, achtergrond, overtuiging, schoonheid of lelijkheid, huidskleur, geaardheid, opleiding, gezondheid…….

Als we daarmee afrekenen, kunnen we pas écht met elkaar in gesprek. En dan komen we dichter bij elkaar dan 1,5 meter.

Nogmaals: ik pleit voor een totale lockdown. Dat scheelt ook weer een hoop gemeier over protesten op minder dan 1,5 meter. Kom in plaats daarvan tot de kern en roei dit virus in hemelsnaam uit!

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Annemieke juni 11, 2020

    Inderdaad een heftig virus. Ik heb ooit ook es aan een onderzoek mee gedaan, waaruit bleek dat ik ook uitsluit, vooroordelen heb en op basis van uiterlijk dingen bepaal. Dus zeker goed om mezelf te blijven onderzoeken op dit punt.

Laat een reactie achter

© 2024 Schoenen uit

Thema door Anders Norén