Schoenen uit

Middenin 't leven, toostend op het Leven!

door de bomen…

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Door al die maatregelen en protocollen loop je toch zo maar voorbij aan een aantal mooie dingen. Ik bedoel, deze tijd maakt in al haar chaos toch ook wel een paar dingen heel duidelijk. Soms zelfs zo heerlijk helder dat problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik noem er een paar, maar er zijn vast nog meer te bedenken….kom maar op zou ik zeggen.

Er was een tekort aan leraren. Maar door het thuisonderwijs hebben we er ineens een hele hoop onderwijzers bij. Lerarentekort is opgelost: we kunnen bij uitval dus prima terugvallen op een grote pool aan thuisleraren.

Het theologische probleemstuk van de opname is ook ineens opgelost. Met al die streams en clips zijn er in de afgelopen weken heel wat opnames geweest, maar ze zijn er nog allemaal die christenen. Ze lopen nog steeds op deze aardkloot rond. Problem solved!

Of ken je nog dat verhaal van die Tv-dominee die een nieuw privé vliegtuig moest hebben? Er zijn op dit moment superveel predikanten die filmpjes opnemen en zich ontpoppen zich als sterren op het doek. En dan blijkt ineens dat je Tv-dominee kan zijn zonder een privéjet. Vliegtuigen en andere kapsones kunnen linea recta van het verlanglijstje. Dat scheelt!

Heerlijk toch, zo’n crisis?
Door de bomen schijnt de zon!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Schoenen uit

Thema door Anders Norén