Schoenen uit

Middenin 't leven, toostend op het Leven!

Jezus in Rio

Slaat met wijd open armen alles gade
Torent onmiskenbaar hoog boven alles uit
Onverwoestbaar sterk stenen standbeeld
Met bliksemafleiding om dodelijk licht te weerstaan
Een lift geeft je een prachtig uitzicht
Je kan er helemaal in opgaan

Jezus in Rio

Hij staat in Rio. Maar het beeld van Jezus spat tijdens de Olympische spelen van menig scherm af. Veel teasers en shots vangen het beeld. Studio’s hebben het als achtergrond en laten het beeld dansen of zelfs een gettoblaster dragen.
Sinds 1931 staat hij daar te midden van deze grote wereldstad. 85 jaar later staat hij daar tussen de topprestaties en diskwalificaties. Spreidt hij zijn armen over het opgebouwd olympisch dorp en de al dan niet geruimde favela’s. Kijkt hij naar lichamelijk dansende schoonheden en temperamentvolle hartelijke persoonlijkheden. Torent hij uit boven door sporters gewonnen medailles en door bendes uitgevoerde represailles.

Is hij groter dan je medailles en represailles? Mag hij met jou blij zijn met je lichamelijke schoonheid of persoonlijkheid? Kan hij zijn armen spreiden over jouw goed opgebouwde leven of je bouwvallen? Zou hij tussen jouw topprestaties en diskwalificaties mogen staan?
Hij staat al eventjes in deze wereld. Mocht je hem de komende dagen nog weer eens zien, zou zo maar kunnen, vraag je dan eens af waar hij wat jou betreft staat. Je kan er niet omheen, hij wordt op dit moment behoorlijk bij je in beeld gezet. Of staat hij alleen maar in Rio?

Jezus in Rio

Je kan er helemaal in opgaan
‘t Geeft je een prachtig uitzicht
Donder en bliksem heeft hij weerstaan
Onverwoestbaar maar niet van steen
Torent ongekend hoog boven alles uit
Hij kijkt naar je met wijd open armen

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Schoenen uit

Thema door Anders Norén