Schoenen uit

Middenin 't leven, toostend op het Leven!

dansen onder de douche

Ik heb een probleem met sommige douchejes. Sproeiers op campings, festivals of conferenties als Opwekking of New Wine zijn voor mij een grote uitdaging. Als ik na een warme dag plakkerig bezweet de doucheruimte inloop om me af te spoelen, komt er zo’n miezerig straaltje uit de douchekop, dat ik heen en weer moet springen om alle druppels op te vangen. En dan zit er ook nog zo’n fijne knop op die ik telkens weer moet indrukken om er überhaupt wat water uit te krijgen. Hoewel er door de druk al weinig water uit de sproeier stroomt, is daar bovenop deze knop uitgevonden om water te besparen. Wat kan ik dan verlangen naar mijn douche thuis. Een heerlijke constant breed stromende straal. In het Afrikaans heet een douche: ‘stort’. Een lekker woord voor die heerlijke douche die ik kan nemen als ik thuis ben.

Het verschil tussen zo’n miezerig straaltje en een lekkere brede stort vergeleek iemand laatst met het Koninkrijk van God. Dat Rijk van God heeft alles te maken met genezing, bevrijding, wonderen, de aanwezigheid van God, herstel, wijsheid, inzicht, gaven van de Geest, moed, lef……het heeft alles te maken met Leven. En dat Koninkrijk van God is met Jezus’ leven en werk aangebroken. Hij overwon zelfs de dood! Hoe kan het dan dat er nog steeds ziekte, zooi, dood, dwaasheid, gebrokenheid en ellende is? Dat is het verschil tussen die campingdouche en de douche thuis. Hier is het nog een kleinere kop met een minder brede straal. Je moet dan wat meer heen en weer dansen om alle druppels water op te vangen.

Maar goed, je kan soms het gevoel hebben dat het een miezerig straaltje is of dat er zelfs helemaal geen water uitkomt. Ik geloof dat we dán niet goed bezig zijn. Er ís namelijk water, een stroom van water zelfs. Er is ook waterdruk en al is het nog niet een hemelse stort, we mogen al dansend ons nat laten regenen. Als we het als een miezerig straaltje ervaren, moeten we wat vaker op de knop drukken. Daarmee bedoel ik niet dat het Koninkrijk van God een automaat is dat levert als je maar op de knop de drukt. Die knop staat wat mij betreft symbool voor jouw en mijn gebed, jouw en mijn verwachting en vertrouwen op God die door Jezus nu al zijn Koninkrijk heeft laten doorbreken.

In de doucheruimte op de camping zijn toiletten en douchejes vaak gescheiden door schotjes. Die schotjes houden weinig tegen. Je staat midden tussen de sputterende geluiden en knetterende geuren van je buren te douchen.
Jij en ik staan tussen het gesputter en geknetter van de zooi in deze wereld. Nu moet je nog op de knop drukken om vervolgens al dansend het water op te vangen. Maar er komt een tijd dat je Thuis bent en al dansend onder een Hemels heerlijke stort staat.

 

PS: ik heb overigens begrepen dat de douchejes van New Wine dit jaar een betere straal gaven dan die van Opwekking…….voor zover ik weet uiteraard alleen in letterlijke zin.

Deze column was ook te horen bij Omroep Zuidplas in het programma ‘Gospelsound’.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Schoenen uit

Thema door Anders Norén