Schoenen uit

Middenin 't leven, toostend op het Leven!

dit verzin je niet!

Hier in huis zijn we er alweer druk mee. Weer in de weer om mooie surprises te maken en knappe gedichten bij elkaar te rijmen. Na het lootjes trekken begon een zoektocht naar wat we eigenlijk wel zouden willen krijgen. De sport is om voor een klein bedrag leuke verlangens op de lijst te zetten. Dat is nog niet eenvoudig, maar gelukkig is het internet daarbij een prima hulp.

Ik kwam een aantal sites tegen waar dingen op te koop zijn die ik niet had kunnen verzinnen. Dingen noem ik ze, omdat het soms bijna niet te omschrijven is of behoorlijk onzinnig lijkt. Een blazer voor je BBQ, een grote met zeep gevulde neus voor aan de muur in de douche, een zelfroerende koffiebeker, een ventilator voor op je telefoon, een pleeborstel in de vorm van een wijnfles, een minikoelkast met USB-aansluiting, een opener die je bierdopjes wegschiet of zelfs een voetbalspel voor op de WC. Mocht je denken dat dit mijn verlanglijstje is, dan heb je het mis.

Hoe bedenk je het?! Wie verzint dit?! Briljante creativiteit die soms hand in hand gaat met onzinnigheid. Misschien dat een calvinistisch trekje me parten speelt, want wat voor nut heeft een minikoelkast die je op je laptop kan aansluiten? Of een voetbalspel op de WC? Dat verzin je toch niet?!

Blijkbaar wel, want het is te koop. Het is dus geproduceerd en daar gaat altijd een idee aan vooraf. Wat een creativiteit! Of het nu nut heeft of niet, er zit een briljant brein achter, die al die ongein bedacht heeft. Verbazingwekkend!

Met eenzelfde verbazing kan ik naar giraffen kijken die in een heel bijzondere houding gaan staan om hun eten tot zich te nemen. Heb je het wel eens gezien? Google maar eens, dat verzin je toch niet?! Of heb je wel eens voor een mega-aquarium gestaan met allerlei vissen? De meest gekke kleuren en vormen. Vormen waarbij ik me soms afvraag wat voor nut die sprieten en krullen of patronen hebben. En tegelijk kan ik vol verbazing onder de indruk raken van al die creativiteit. Wat een feest! Hier zit een Briljant Brein achter.

De hele schepping, met al die dieren en verschijnselen, doet me soms verbaasd staan en lachend genieten. Één grote te vieren creativiteit. Wat moet God een plezier hebben gehad in al die kleuren, vormen en verschijningen. En lang niet altijd volgens mij omdat het nuttig moet zijn of bruikbaar. Gewoon ook omdat het ongeremd mooi moet zijn en tot ongebreideld genieten mag brengen.

Ik ga ervoor dat in de komende weken een stukje van die prachtige creativiteit en dat hemelse genieten zichtbaar wordt. De surprise, het gedicht, de snoeperij en de cadeautjes mogen het wat mij betreft tot een waanzinnig feest maken.

Briljante breinen gaan niet in de zak of het schip mee terug naar Spanje. Dus als we op pakjesavond onze zinnige en onzinnige creativiteit weer hebben uitgepakt, gaan we wel weer op zoek naar ándere verbazingwekkende verzinsels. In de stijl van de Grote Creator. Genoeg moois om van te genieten.

Verzin het maar!


Deze blog is ook online te beluisteren als column voor het programma ‘Muzieksleutel‘ van omroep Zuidplas (onderaan de pagina).

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Schoenen uit

Thema door Anders Norén