Schoenen uit

Middenin 't leven, toostend op het Leven!

meer, meer, meer!

De verkiezingen zijn voorbij en heel veel mensen hebben hun stem uitgebracht. Voor twee christelijke partijen was het nog even spannend of ze de 20 of de 6 mochten aantikken. Maar de drie christelijke partijen tezamen blijven steken op een totaal van 28 zetels. Ik had ze meer gegund omdat je met de Bijbel in de hand veel goeds kan brengen. Hoe meer zetels je hebt, hoe meer je van dat goede kan terugzien in Nederland.
Ik verlang naar meer van God, meer van de Bijbel, meer van het goede Leven.

Het lijkt erop dat er meer stemmen opgaan voor andere idealen. Als het christelijke geluid zo goed is, waarom zie ik er dan zo weinig van terug? Als God de wereld bestuurt, Jezus Koning is boven elke regering, waarom zie ik dan een andere geestdrift de leiding nemen? Wanneer breekt dat Koninkrijk van God nou toch eens echt door? Ons land, deze wereld maar ook mijn eigen leven, kunnen nog wel een paar wondertjes gebruiken. Een paar machtig mooie tekens die duidelijk laten zien dat God de touwtjes in handen heeft. Zeg maar zo’n Karmelmomentje als Elia mocht meemaken. Dat je echt kan proeven en zien: Wow, dit is echt goed, dit is echt God! Heerlijk, Leven in de brouwerij!

Maar het lijkt net als met de christelijke politiek in de tweede kamer: God is maar voor een deel aanwezig en zichtbaar in deze wereld en in mijn leven. Teleurstellend. Want ik wil meer, meer, meer!

Verhalen uit het Oude Testament helpen me op dit moment. Verhalen over gekke machthebbers of dictatoriale despoten die het volk Israël onderdrukten. Dwars door de machten en krachten van die tijd heen, werkte God zijn plan uit. Achter de schermen was Hij druk bezig om zijn volk Israël te redden en op het juiste pad te brengen. Om het volk te laten leven. Juist ook door de idealen en geestdrift van keizers en koninkrijken heen. Het zorgde er zelfs voor dat Jezus op de juiste en beloofde plek geboren werd. Dan zal Hij nu ook wel zijn plan uitwerken. Dwars door linke of rechte idealen heen. Dwars door welke geestdrift dan ook heen.

God is soms zichtbaar zoals ik Hem hoop te zien. Maar helaas ook vaak zoals ik Hem nog niet ken of ontdekt heb. Deze verhalen helpen me om te geloven dat Hij achter de schermen echt aan de slag is. Dat geloof ik, meer dan ik kan zien. En ondertussen blijf ik toch ook gewoon verlangen dat ik meer van God kan gaan zien of ontdekken. Meer van God, meer van de Bijbel, meer van het goede Leven. Veel meer!

Deze blog is ook te beluisteren als column voor het programma ‘Gospelsound‘ van omroep Zuidplas.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Schoenen uit

Thema door Anders Norén