Schoenen uit

Middenin 't leven, toostend op het Leven!

blikopener

Wat een gave nummers hadden ze dit jaar weer gekozen bij de ’the Passion’. Voluit Nederlandse muziek, zelfs met een paar vette raps ertussen. Teksten die je op de radio of spotify op een bepaalde manier hoort en begrijpt. Maar doordat ze nu in ’the Passion’ werden geplaatst, kregen ze ineens een twist. Bij sommige songs heb ik zelfs het idee dat ze pas in dit verhaal tot hun echte betekenis kwamen. Net alsof ze altijd al geschreven waren voor een groter verhaal.

Ligt dat aan de schrijver? Had zij of hij dit voor ogen toen het lied uit de pen rolde? Was dit de werkelijke reden waarom tekst en melodie elkaar ontmoetten?

Het doet me denken aan de mannen die van Jeruzalem onderweg waren naar hun vertrouwde thuisbasis. Ze liepen een tijdje naast Jezus zonder te weten of te zien dat Hij het was. Pas toen het verhaal een twist kreeg, ging hun blik open.

God is op meer plekken aanwezig dan ik in eerste instantie zie. Jezus is dichterbij dan ik soms doorheb. God klinkt niet alleen door in de liederen die in de kerk op de beamer staan, maar ook in de hits die via radio538 de ether in geslingerd worden. Hij schrijft zijn verhaal niet alleen met de woorden die in de kerk gesproken worden, maar ook tussen de regels van de wereld om je heen. Je kan Jezus ontmoeten in de kerk, maar Hij is ook voelbaar tussen de mensen in de maatschappij.

Dat vraagt om een blikopener.
Of een twist, want sommige doppen gaan pas open als je ze een stevige draai geeft.

Pak de flesopener om wat onder de kurk zit te laten bruisen.
Zo’n flesopener wordt ook wel eens een vreugdewipper genoemd.
Met de nadruk op vreugde, want daar kan ik wel mee Leven!

 

Dit bedoel ik: luister met het Paasverhaal in je achterhoofd, eens naar het volgende nummer: ‘To make you feel my love‘ – in de versie van Adele. Een muzikale blikopener.

Deze weblog was & is ook als radiocolumn te beluisteren in het programma ‘Gospelsound‘ van Omroep Zuidplas.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Schoenen uit

Thema door Anders Norén