Schoenen uit

Middenin 't leven, toostend op het Leven!

3 deuren links & rechts

Mijd sociale contacten!
Ik vind dat een heftige oproep.
Want woorden als samen & elkaar komen dan onder druk te staan. En dan niet de woorden op zich, maar de beweging die daarachter zit. Zorgen voor elkaar, oog hebben voor elkaar, je hart luchten bij elkaar, samen iets ondernemen….zo’n oproep doet voor mensen die zorg nodig hebben of in eenzaamheid verkeren de deur dicht.

Maar ik snap hem ook. Want samen ziek zijn, het virus aan elkaar doorgeven is nou net wat je niet wilt. Dus doe die deur maar dicht. Maar gooi hem niet in het slot, want….

…wat kan wel?

Mark Rutte eindige zijn toespraak met: let een beetje op elkaar! Dat brengt me bij het volgende: toen ik nog in Capelle aan den IJssel werkte, deden we als kerk mee met een project. Dat project heette 3D….Dagelijks Dichtbij Delen. Kortweg noemde ik het wel eens: 3D, dat is 3 deuren rechts & 3 deuren links. Kan je van betekenis zijn heel dichtbij? Gewoon 3 deuren in je straat naar links en naar rechts.

Als iemand ziek is achter één van die deuren…..een belletje, een boodschapje of een bloemetje kan helpen!

Als iemand alleen zit achter één van die deuren…..een bakkie in het zonnetje op straat doet wonderen.

Als iemand achter één van die deuren zonder inkomen zit door de maatregelen…..bel es aan en schuif een bak met eten naar binnen. Om te beginnen, want misschien kan je ook uit je beurs delen. Dat is omgekeerd hamsteren.

Even weer ouderwets belletje lellen om te ontdekken wat je voor elkaar kan doen. Of als dat in het kader van de richtlijnen niet kan, dan is een belletje met de telefoon net zo makkelijk.

Ik zie mooie landelijke initiatieven voorbijkomen met flyers, nummers en #coronahulp. Prachtig! Maar ik zou het daarnaast ook klein en overzichtelijk dichtbij willen houden. 3D: drie deuren links & drie deuren rechts. Of drie sporttassen links & rechts. Drie bureaus, drie….zoals ze dat hier in Drenthe noemen: noaberschap!

Wellicht een open deur maar het helpt om een beetje op elkaar te letten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Schoenen uit

Thema door Anders Norén